مطالب آموزشی

4 روش برای تقویت حافظه پرزنتیشن

Presentation Memory Ghalamo

4 روش برای تقویت حافظه پرزنتیشن

پس از آماده کردن مطالب و طراحی حرفه ای اسلایدها با درنظرگیری تمامی اصول یک طراحی و پرزنتیشن حرفه ای، نوبت به بکارگیری مهارت ارائه مطلب به عنوان آخرین مرحله انتقال مطلب به مخاطبان و رسیدن به هدف مد نظر است. بدون شک در این مرحله به یاد داشتن مطالب نقش بسیار مهمی در موفقیت شما دارد و دانستن راه های تقویت حافظه پرزنتیشن همان چیزی است که به آن نیاز دارید. در ادامه با 4 روش علمی و کاربردی تقویت حافظه پرزنتیشن به عنوان یکی از ضروریات یک ارائه مطلب و پرزنتیشن موثر و حرفه ای، آشنا می شویم.

تکرار، تکرار و تکرار

براساس تحقیقات انجام شده تکرار کردن، حافظه کوتاه مدت را به حافظه بلند مدت تبدیل می کند. در مرحله طراحی پرزنتیشن، از برخی کلمات نشانه جهت یادآوری مطلبی که می بایست در مورد آن صحبت کنید، استفاده کنید. قسمت یادداشت هر اسلاید یکی از بهترین قسمت ها برای این مورد است. زمانی که به صورت فعال یک کلمه یا عبارت را تکرار می کنید، آن را در حافظه خودتان ثبت می کنید، اما تنها تکرار کافی نیست و باید فراتر از آن، تکرار را به روش ها و تکنیک های مختلف انجام دهید. برخی از این تکنیک ها یادداشت برداری، تکرار کلمه یا عبارت پس از شنیدن آن برای اولین بار و تکرار یک عبارت با جمله بندی جدید است.

تصویرسازی

تصویرسازی

خوب است بدانید 65 درصد از افراد مطالب را به صورت تصویری یاد میگیرند و در واقع یاد گیرنده بصری هستند. این خود به خوبی اهمیت تصویرسازی را نشان می دهد. براساس تحقیقات انجام شده، فراحافظه (metamemory) زمانی اتفاق می افتد که شما در مورد موقعیتی در آینده فکر می کنید و باعث بهینه سازی شکل و بازیابی حافظه می شود. یکی دیگر از قابلیت های فراحافظه کمک به توسعه استراتژی های تمرین است. به طور مثال در ابتدا بر روی اطلاعاتی تمرکز کنید که براحتی می توانید به خاطر بیاورید و سپس به سراغ مطالب پیچیده تر بروید.

در نهایت از تصویرسازی در اسلایدها به عنوان یک سرنخ برای خود استفاده کنید. مطابق یافته های علمی، در صورتی که در زمان تمرین از تصویرسازی ها به عنوان سرنخ های خود استفاده کنید، در زمان پرزنتیشن شانس بسیار بیشتری برای به خاطر آوردن مطالب خواهید داشت. همچنین مطابق تحقیقات انجام شده در دانشگاه جورجیا، تصویرسازی ابزاری موثر در تقویت حافظه است.

ایجاد ساختار

همانطور که در مطالب یک روش ساده و کاربردی در نوشتن محتوای ارائه مطالب و یک روش ساده برای یک ارائه مطلب عالی نکاتی پیرامون ساختار ارائه مطلب گفته شد، در اینجا نیز ایجاد یک چارچوب و ساختار برای پرزنتیشن، باعث بوجود آمدن یک جریان منطقی از مطالب در ذهنتان می شود. چنین ساختاری به ذهن شما کمک می کند تا اطلاعات را با دنبال کردن یک مسیر و ساختار آشنا و مشخص، بهتر و آسان تر ساماندهی کند.

تمرین مفید و موثر

تمرین واقعی، زمینه ساز یک پرزنتیشن عالی است، به خصوص اگر این تمرین در یک بازه زمانی طولانی انجام شود. تمرین یک شب قبل از پرزنتیشن به ضرر شما و به نوعی مخاطبان شماست ! این بدان معناست که تمامی نکاتی که گفته شد را باید در زمانی کوتاه و با استرسی فراوان انجام دهید که این موضوع می تواند تاثیری کاملا معکوس داشته باشد.

برای یک تمرین ایده آل، می بایست ارائه خود را ضبط، بازبینی و تحلیل کنید و این کار را چند بار تا بهبود نقاط ضعف خود انجام دهید. این سبک تمرین تاثیر مثبتی بر تمامی مهارت های ارائه مطلب شما مثل زبان بدن، تن صدا، به خاطر سپردن و یادآوری مطالب و نحوه بیان مطالب خواهد داشت.

تقویت حافظه پرزنتیشن به عنوان یکی از مهم ترین بخش های پرزنتیشن و ارائه مطلب، نیازمند بکارگیری روش ها و تکنیک هایی است که دانستن و استفاده از آنها می تواند به طور قابل ملاحظه ای در بهبود مهارت شما در پرزنتیشن تاثیرگذار باشد زیرا با تسلط کافی بر روی مطالب و اطمینان از اینکه اکثر مطالب را به خوبی به خاطر خواهید داشت، با داشتن اعتماد به نفس بیشتری می توانید بر روی سایر مهارت های لازم تمرکز کنید.

منبع: گروه طراحی قلمو – سایت قلمو

 

4/5 - (1 امتیاز)
مشترک شدن
اطلاع رسانی
guest

0 نظرات