مطالب آموزشی

با 5 معیار عنوان عالی در پرزنتیشن آشنا شوید

Perfect Presentation Titles Ghalamo

با 5 معیار عنوان عالی در پرزنتیشن آشنا شوید

عنوان در پرزنتیشن و ارائه مطلب نیز به مانند سایر اجزاء آن در یک طراحی حرفه ای بسیار حائز اهمیت است. حال سوال این است که یک عنوان عالی در پرزنتیشن چه معیارها و خصوصیاتی دارد؟

طبق آمار از هر 10 نفر، 8 نفر عنوان مقاله، پست یا خبر را می خوانند اما تنها 2 نفر مابقی آن را مطالعه می کنند! از این آمار به خوبی می توان اهمیت عنوان و تاثیری که در نگاه اول توسط آن ایجاد می شود را متوجه شد. معمولا اولین چیزی که مخاطبان در پرزنتیشن می بینند عنوان است و در صورتی که این عنوان بتواند آنها را ترغیب کند، قطعا توجه بیشتری به ادامه مطالب خواهند داشت. می توان گفت عنوان مانند ویترین است و شما باید بتوانید مخاطب را با انتخاب عنوان جذاب تحت تاثیر قرار دهید.

نکاتی که در اینجا گفته می شود را می توان در طراحی حرفه ای پاورپوینت و اسلاید و برای خلاصه سازی و انتخاب متن های مناسب هر اسلاید نیز به کار برد. در ادامه با 5 معیار و خصوصیت عنوان عالی در پرزنتیشن آشنا می شویم.

مرتبط بودن

اولین و شاید مهم ترین خصوصیت یک عنوان عالی در پرزنتیشن مرتبط بودن آن با محتوا و مطالبی است که در ادامه گفته خواهد شد. در صورتی که این مورد به خوبی رعایت شود، براحتی خواهید توانست احترام و توجه مخاطبان را جلب کنید. همچنین این مرتبط بودن در یک عنوان عالی در پرزنتیشن تنها در ارتباط با محتوا نیست، بلکه می تواند در ارتباط با نوع پرزنتیشن و مخاطبان نیز باشد. به طور مثال عناوینی که برای مخاطبان نوجوان و بزرگسال در نظر می گیرید کاملا متفاوت هستند.

مرتبط بودن عنوان پرزنتیشن

ایجاد تعلیق

تعلیق به معنی ایجاد حس کنجکاوی در مخاطبان، یکی از بهترین راه های احساسی جدب مخاطبان است. از این تکنیک در سینما و داستان ها بسیار استفاده می شود و از آن نیز به خوبی می توان در پرزنتیشن استفاده کرد. در پرزنتیشن برای استفاده از این خصوصیت معمولا عنوان را به صورت سوالی مطرح می کنند تا توجه مخاطب را جلب و حس کنجکاوی او را تحریک کند.

بیان انتظار و توقع

عنوانی مثل ” چگونه ساعت اپل می خواهد اولین دستیار سلامتی مردم ویلچری باشد؟ ” به نوعی یک انتظار و توقع را در ذهن مخاطب و خواننده ایجاد می کند و مخاطب به روشنی می داند که در ادامه به دنبال پاسخ به چه سوالی است. به همین دلیل در صورتی که مطالب به خوبی سازماندهی شده باشند، مخاطبان قطعا تا انتها همراه پرزنتیشن خواهند بود تا بتوانند پاسخ سوالی و انتظاری که در ذهن آنان ایجاد شده است را پیدا کنند.

مختصر بودن عنوان پرزنتیشن

مختصر بودن

یک عنوان می بایست مختصر و مفید باشد. همیشه سعی کنید با بازخوانی چند باره عناوین، آنها را تا حد امکان مختصر و مفید بیان کنید. یه عنوان مختصر می بایست ضمن رساندن مفهوم، از نظر تعداد کلمات نیز حداقل باشد. مطالب به اشتراک گذاشته شده در توئیتر نمونه های خوبی از اختصار هستند.

لحن و نوع عناوین

در هنگام ایجاد ساختار پرزنتیشن و ارائه مطلب خود باید لحن و نوع عناوین خود را انتخاب کنید چرا که می بایست تمامی عناوین در طول پرزنتیشن و ارائه مطلب به همان سبک آورده شوند. به طور مثال شما ممکن است براساس ساختار انتخابی، تصمیم بگیرید که تمامی عناوین به صورت خبری یا به صورت کنایه و استعاره آورده شوند.

در نظرگیری این 5 خصوصیت و معیار در تعیین یک عنوان عالی در پرزنتیشن به شما کمک می کند تا ضمن داشتن یک طراحی حرفه ای تر، پرزنتیشن و ارائه مطلبی به مراتب تاثیرگذار تر از قبل داشته باشید. توجه به این نکات هر چند ساده ولی مهم ، متمایز کننده ارائه شما خواهد بود.

منبع: گروه طراحی قلمو – سایت قلمو

5/5 - (1 امتیاز)
مشترک شدن
اطلاع رسانی
guest

0 نظرات