مطالب آموزشی

نحوه سخنرانی در جمع، بایدها و نبایدها

Public Speaking Ghalamo 1

نحوه سخنرانی در جمع ، بایدها و نبایدها

شما به عنوان مدير،معلم، کارمند و حتی دانشجو بسياري از اوقات لازم است در حضور جمع صحبت كنيد. موفقيت شما در نحوه سخنرانی در جمع ، از عوامل مهم و مؤثر در پيشرفت شغلي و حتی تحصیلی شما است، زیرا عموما افراد در حین و بعد از سخنرانی شما را از جهات مختلف مورد قضاوت قرار میدهند که این خود از اهمیت بسیاری برخوردار است. پس هر قدر در نحوه سخنرانی در جمع موفق باشید، به همان قدر در دید مخاطبانتان موفقید. در ادامه مطلب به بایدها و نبایدهایی اشاره کرده ایم که می تواند به شما در ارائه یک سخنرانی عالی کمک بسیاری کند. آنها را به خاطر سپرده و به کار گیرید.

ترس سخنرانی در جمع

تمرین،تمرین،تمرین!

تمرین معجزه ی بهترین نحوه سخنرانی در جمع است.داشتن تمرین به شما کمک میکند که بهترین زمان بندی،بهترین فراز وفرود و بهترین تسلط را در سخنرانی خود داشته باشید.آنقدر تمرین داشته باشید که ذهن شما به صورت ناخوداگاه سخنرانی را هدایت کند. اگر یک سخنرانی را ۵ بار تمرین می‌کنید، شروع و پایان آن را باید حداقل ۲۰ بار تمرین کنید، چون این دو قسمت سخت‌ترین قسمت‌های کار هستند.

جسم خود را آماده کنید

شب قبل از سخنرانی تان خواب کافی داشته باشید تا در هنگام سخنرانی در جمع انرژی کافی داشته باشید،قبل از شروع سخنرانی نیز نرمش را فراموش نکنید زیرا به شادابی بیشتر شما کمک میکند،يك كارشناس و مربي فن سخنوري به نام لي‌لي والترز در كتاب « شگردهاي سخنوران موفق» تخمين زده است كه آمادگي مطلوب ممكن است ترس و واهمه حضور در جايگاه سخنراني را تا 75 درصد كاهش دهد.

مخاطبان خود را بشناسید

باید بدانید که مخاطبان شما چه کسانی هستند و شما برای چه کسانی سخنرانی میکنید.اگرمخاطبان شما جمعی از مدیران هستند باید تخصصی تر سخنرانی کنید تا زمانی که مخاطبانتان جمعی از دانشجویان ترم یک هستند.باید میزان سطح دانش مخاطب را ارزیابی کنید و در همان حد به سخنرانی بپردازید.

تشویق مخاطبان

مخاطبان روحیه ی شهامت ستایی دارند!

شما باید با شور و شوق فراوانی سخنرانی خود را انجام دهید.طوری در جمع سخنرانی کنید که مخاطبان احساس کنند شما عاشق سخنرانی هستید،پر قدرت باشید،خودتان را جای مخاطب بگذارید،هر چه با شهامت تر و پر انرژی تر باشید در سخنرانی خود موفق تر هستید.زیرا همه شهامت را تحسین و ستایش میکنند.

ساده سخنرانی کنید

اگر بخواهید کتابی سخنرانی کنید،کارتان کمی سخت میشود.زیرا نیمی از کلام محاوره ای و نیمی دیگر کتابی میشود،که جلوه ای مصنوعی به شما میدهد و باعث میشود مخاطب فکر کند که متن بلندی از کتابی را حفظ کرده اید و در حال بازگو کردن آنها هستید. “مانند علما بنویس و مانند توده مردم حرف بزن”. -^ضرب‌المثل هندی^

پاورپوینت

گفته های خود را به مخاطب نشان دهید!

همه ی سخنرانی در جمع، به گفتن نیست! سعی کنید حتما پاورپوینت مطالبی را که میخواهید ذکر کنید را درست کنید زیرا از دو حواس بینایی و شنیداری مخاطب جهت ارائه سخنرانی استفاده میکنید که باعث همراهی بیشتر مخاطب با شما میشود.

ارتباط چشمی داشته باشید

زمانی یک سخن مفهوم خود را به مخاطب میرساند که علاوه بر ارتباط کلامی ارتباط چشمی نیز برقرار باشد.مخاطبان دوست ندارند که ببینند سخنران درحین سخنرانی به زمین یا هوا نگاه میکند و هیچ توجهی به مخاطبان حاضر ندارد.

نحوه سخنرانی

لبخند فراموش نشود!

مخاطب دوست ندارد سخنران عبوس را ببیند و نسبت به این مسئله واکنش نشان میدهد،سعی کنید در بین سخنانتان حتما لبخند بزنید،خوشرو بودن شما احساس خوبی به مخاطبتان میدهد.

نحوه سخنرانی در جمع

جهان برای موفقیت شما گسترانیده شده است!

همان چیزی که احساس می کنید ، همان چیزی است که به وجود می آورید. چیزی که به آن فکر می کنید همان چیزی است که احساس می کنید.به موفقیت در سخنرانی فکر کنید و مطمئن باشید که شما بهترین هستید و بهترین سخنرانی را در جمع ارائه می دهید.

این مطلب به طور اختصاصی توسط گروه طراحی قلمو نگارش و برای اولین بار در سایت قلمومنتشر شده است. استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

 

مشترک شدن
اطلاع رسانی
guest

1 دیدگاه
رها
رها
8 سال گذشته

ممنون از بابت مطلب بسیار مفید و خوبتون،از این مطلب انرژی گرفتم و در سخنرانی که اخیرا داشتم موفق شدم.