مطالب آموزشی

آشنایی کامل با نرم افزار پرزی (Prezi)

آشنایی کامل با نرم افزار پرزی (Prezi)

یکی از خدمات گروه طراحی قلمو ساخت اسلاید با پرزی (Prezi) است. از آنجا که ممکن است بسیاری از افراد آشنایی کافی با نرم افزار پرزی نداشته باشند ، این مطلب جهت آشنایی بهتر و بیشتر با این نرم افزار و قابلیت ها و توانایی های آن به صورت اختصاصی توسط گروه طراحی قلمو نگارش شده است . با ما همراه باشید.

پرزی اینگونه متولد شد

پرزی (Prezi) در لغت شکل کوتاه شده پرزنتیشن یا ارائه (Presentation) در زبان مجارستانی است. پرزی (یا Prezi.com) در سال 2008 با حمایت Kitchen Budapest و Magyar Telekom (بزرگترین شرکت مخابراتی مجارستان) با هدف جایگزینی ارائه های مبتنی بر اسلاید تاسیس گردید. توسعه اصلی پرزی توسط Zui Labs و سه موسس آن Péter Árvai، Szabolcs Somlai-Fischer و Péter Halácsy انجام شد. در زمان نگارش این مطلب و به گفته سایت نرم افزار پرزی ، بیش 60 میلیون کاربر از این نرم افزار استفاده می کنند که تا کنون بیش از 160 میلیون ارائه با پرزی (یا به عبارتی Prezis) ایجاد کرده اند.

موسسان نرم افزار پرزی

نرم افزار پرزی چیست ؟

نرم افزار پرزی ، یک نرم افزار ارائه مطلب و ساخت اسلاید مبتنی بر فضای ابری (Saas) است. Saas که مخفف Software as a service است نوعی مدل ارائه نرم افزار است که نرم افزار و اطلاعات مربوط به آن به طور کامل و یکپارچه روی ابر(Cloud) مستقر شده اند. دسترسی کاربران به نرم افزار با کمک یک مرورگر وب امکان پذیر خواهد بود. بنابراین در صورتی که بخواهید از قابلیت های آنلاین پرزی استفاده کنید می توانید براحتی ارائه های خود را به صورت آنلاین ایجاد و استفاده کنید. همچنین نرم افزار پرزی مبتنی بر فلش توسعه یافته است که به شما امکان ساخت ارائه های بسیار جذاب و پویا را می دهد.

علاوه بر اینکه برای ساخت اسلاید با پرزی می توانید به صورت کاملا آنلاین و از طریق سایت آن اقدام کنید ، نسخه آفلاین و دسکتاپ آن نیز ارایه شده است که به صورت رایگان برای 30 روز قابل استفاده است. در چندین باری که برای طراحی آنلاین ارائه به سایت پرزی مراجعه شد به دلایل مختلف با عدم بارگزاری و یا بارگزاری کند آن مواجه شدیم. هر چند به نظر می رسد دلیل این قبیل مشکلات مرتبط با کیفیت اینترنت و یا موقعیت کاربر باشد اما این موارد بعلاوه محدودیت های موجود در ارائه مطلب به صورت آنلاین، باعث می شود بیشتر به سمت نسخه آفلاین آن متمایل شویم یا حداقل از هر دو نسخه به صورت همزمان استفاده کنیم. در نسخه دسکتاپ پرزی امکان همگام سازی ارائه ها با اکانت شما در سایت پرزی وجود دارد که برای هر کاربر 100 مگابایت فضا در نظر گرفته شده است.

راهی که پرزی انتخاب کرد

ایده پرزی برای ارائه مطلب ، کنار گذاشتن روش معمول اسلاید به اسلاید بود که بر همین اساس در پرزی تنها یک صفحه برای طراحی ارائه شما وجود دارد؛ ایده ای جالب که به نظر می رسد در مقایسه با سایر نرم افزارهای ارائه مطلب برای رقابت با نرم افزار پاورپوینت ، موفقیت بیشتری کسب کرده است. هنگامی که شما تنها با یک صفحه مواجه هستید ، مجبور خواهید بود تا نقشه راه و به عبارت دیگر روند ارائه مطلب خودتان رو با دقت انتخاب کنید. از طرفی دیگر این روند ارائه نیز باعث می شود تا دیگر از متن های بسیار استفاده نشود و شما را ترغیب به بکارگیری کوتاه ترین و مفیدترین مطالب می کند. در پرزی شما مسیری را از شروع تا پایان (هدف ارائه) ترسیم می کنید که می بایست این مسیر به نحوی باشد که مسافران شما (حضار) ضمن لذت بردن از مسیر (مطالب مفید) در کوتاه ترین زمان ممکن به مقصد (هدف اراائه) برسند. این بهترین تعبیر از ارائه مطلب با پرزی است.

انتقادهایی به پرزی

در مقابل تمامی نکات مثبت نرم افزار پرزی ، انتقادهایی نیز به آن وارد است. طبق اعلام سازندگان پرزی ، نحوه جا به جایی بین مطالب که به صورت رابط کاربریمبتنی بر زوم است باعث ایجاد حالت سرگیجه و تهوع می شود، بنابراین تاکید شده است که با استفاده از المان ها و ترکیب بندیی مناسب و عدم بکارگیری بیش از اندازه از حرکت های چرخشی این عواقب را کاهش دهید. محدودیت در فونت ها و رنگ ها از دیگر انتقادهایی است که به نرم افزار پرزی وارد است. همچنین پشتیبانی از زبان فارسی به صورت پیش فرض در نرم افزار پرزی وجود ندارد. در مطلب چرا نباید از پرزی استفاده کرد؟ به طور جامع تری از دیدگاه های مختلف به نقد پرزی پرداخته ایم.

قابلیت های کلیدی نرم افزار پرزی

  • امکان ساخت ارائه به صورت آنلاین و آفلاین
  • امکان استفاده از قابلیت های آنلاین به صورت کاملا رایگان
  • امکان تهیه خروجی به صورت exe (نسخه دسکتاپ)
  • قابلیت پویانمایی بسیار قدرتمند با استفاده از امکان زوم بدون افت کیفیت
  • همگام سازی با اکانت آنلاین سایت پرزی
  • محیط کاربری ساده
  • سازگاری با نسخه های مختلف ویندوز

پرزی نکست : قدم بعدی پرزی

به تازگی ابزار جدید پرزی با نام پرزی نکست معرفی شده است که در مطلب پرزی نکست (Prezi Next) : اولین ابزار پرزنتیشن با چرخه ای کامل به معرفی آن پرداخته ایم، این مطلب را نیز از دست ندهید.

منابع: ویکی پدیا انگلیسی – سایت پرزی

این مطلب به طور اختصاصی توسط گروه طراحی قلمو نگارش و برای اولین بار در سایت قلمومنتشر شده است. استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

در پایان می توانید چند نمونه از بهترین اسلایدهای ساخته شده با پرزی را تماشا کنید.

5/5 - (3 امتیاز)

نوشته های مشابه

مشترک شدن
اطلاع رسانی
guest

43 نظرات
mobarezkhah
mobarezkhah
3 سال گذشته

سلاممن prezi desktopرو نصب کردم وفایلامو درست کردم تموم شده حالا میبینم نمیتونم ازش خروجی بگیرم ونمیتونم صدا بزارم دستورا قفل هستند چکار کنم؟پرزی دیگه ای نصب کنم این نمیپره؟لطفا راهنمایی بفرمایید.ممنون

قلمو
قلمو
مدیر
  mobarezkhah
3 سال گذشته

نسخه نکست رو می فرمایید یا کلاسیک؟ فعلا هیچ اقدامی انجام ندین